De volgende ronde...

Na de hectiek afgelopen maanden in verband met samenvoeging van de WGA Vast en WGA Flex trekt ook nu de adviesbehoefte richting 1 juli 2017 aan. Relaties die om de een of andere reden voor uitstel in de besluitvorming hebben gekozen zullen geadviseerd moeten worden. Hier gaat het om het adviestraject omtrent de mogelijkheden van Ziektewet en/of WGA eigenrisicodragen per 1 juli 2017 of per 1 januari 2018. Er zal een besluit genomen moeten worden in de te volgen koers. Relaties zijn vaak aan het begin van het nieuwe jaar nog niet bezig met datgene wat wij allemaal belangrijk vinden, namelijk de Ziektewet en WGA, en mogen een proactieve houding verwachten van de adviseur.

Ook de eerder ontvangen gegevens ter inventarisatie moeten weer tegen het licht worden gehouden en worden geactualiseerd naar de huidige stand van zaken. Gegevens zoals bijvoorbeeld de loongegevens, (langdurig) zieken, Ziektewet en WIA dossiers zullen doorgelopen moeten worden. Ten eerste is dit belangrijk voor een correcte uitvoering van de analyse en advies maar ook verzekeraars zullen deze gegevens nodig hebben ter bepaling van het schadeprofiel ten behoeve van afgifte van een voorstel.

Over verzekeraars gesproken is het de vraag wanneer deze weer met het oog op 1 juli 2017 zullen gaan offreren. Hierover gaan verschillende berichten in het rond en momenteel zijn er twee verzekeraars bij Classen Consultancy bekend die reeds offreren voor juli 2017. De andere verzekeraars hebben hierover nog geen duidelijkheid gegeven. Afgaande op eerdere ervaringen zullen deze verzekeraars ergens rond februari / maart weer gaan offreren. Mag ook wel want de eerste “deadline” van april nadert alweer snel.

Zelf ben ik van mening dat het aantal bedrijven welke zich actief gaan richten op datum juli 2017 betreffende eigenrisicodragen wel mee zal vallen. In de praktijk vinden bedrijven het een meer natuurlijk moment hier tegen het einde van het jaar een definitieve keuze in te maken. Ook verzekeringscontracten hebben vaak een einddatum op januari staan waardoor vanzelf het moment van besluit vaststaat. Waar ik wel benieuwd naar ben is het aantal bedrijven welke wél eigenrisicodrager voor de WGA zijn geworden (of gebleven) per januari 2017 maar bijvoorbeeld nog geen Ziektewet eigenrisicodrager is. Veelal zullen verzekeraars hebben bepaald dat betreffende relaties per volgende mogelijkheid eigenrisicodrager moeten worden voor de Ziektewet. Gaat men hier streng op toezien en eisen stellen of zal hier coulant mee worden omgegaan? We zullen de ontwikkelingen hieromtrent scherp in de gaten houden.

Inmiddels zie ik vanuit diverse adviespraktijken de adviesbehoefte toenemen en ook is Classen Consultancy reeds door een aantal partijen benaderd te assisteren in het analyse en advies traject. Of het in 2017 weer allemaal zo “schreeuwerig” zal gaan verlopen als vóór de samenvoeging van WGA Vast en WGA Flex per januari jongstleden geloof ik niet zo hard. Dit hangt mede af van de strategische positie die verzekeraars zullen gaan innemen en de eisen die men stelt aan het eigenrisicodragerschap.

Voorlichting en transparante – niet gebonden - advisering richting relaties blijft in de wereld van Ziektewet en WGA eigenrisicodragerschap wat mij betreft het allerbelangrijkste. Ook hierin zal Classen Consultancy blijven voorzien van informatie, laatste ontwikkelingen en het delen van kennis.

Behoefte aan meer informatie?
Graag kom ik met u in contact via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-29124334 zodat we samen kunnen kijken wat Classen Consultancy voor u kan betekenen.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contact gegevens

Classen Consultancy BV

Bezoek en postadres:
Van Laerstraat 21
5921 JG Venlo

E-mail info@classenconsultancy.nl
Website www.classenconsultancy.nl

Kamer van Koophandel 72624159

BTW NL 859178043B01

Social Media

Twitter
Facebook
Google+
LinkedIn

 

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 18:00 uur.

 

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden van Classen Consultancy zijn hier te downloaden.

 

Privacy statement

In het privacystatement van Classen Consultancy is vastgelegd hoe wij, conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming, omgaan met de verwerking van persoonsgegevens.