Kamerbrief aankondiging reparatieregeling eigenrisicodragers WGA

Brief van minister Asscher (SZW) op 28 augustus 2017 aan de Tweede Kamer over een reparatieregeling die de regering wil treffen voor werkgevers die in 2017 eigenrisicodrager voor de WGA hadden willen blijven, maar waarvan tegen hun wens toch het eigenrisicodragerschap is beëindigd.


Het Verbond van Verzekeraars heeft laten weten dat er in een beperkt aantal gevallen door verzekeraars per abuis geen nieuwe garantieverklaring voor het gehele WGA-risico aan de Belastingdienst is afgegeven. Dit betekent dat werkgevers die wel te kennen hebben gegeven eigenrisicodrager voor de WGA te willen blijven per 2017 toch terug zijn gekeerd naar het publieke bestel.


Er is een regeling getroffen wat concreet betekent dat deze werkgevers eenmalig, namelijk op 1 juli 2018, de mogelijkheid krijgen om alsnog eigenrisicodrager voor de WGA te worden. Betreffende werkgevers moeten wel kunnen aantonen dat zij in 2016 hebben aangegeven eigenrisicodrager voor de WGA te willen blijven. Dit is veelal kenbaar gemaakt aan een verzekeraar, bank en/of intermediair.


Het Verbond van Verzekeraars heeft als extra dienstverlening een lijst gepubliceerd met werkgevers waarvan de verzekeraars formeel verklaren dat deze werkgevers ‘tijdig’ hebben aangegeven per 1 januari 2017 eigenrisicodrager voor het gehele WGA-risico te willen blijven. Werkgevers die zich afvragen of ze op betreffende lijst zijn opgenomen of nog opgenomen moeten worden op deze lijst kunnen zich uiterlijk tot 15 december 2017 bij het loket van het Verbond van Verzekeraars melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deze regeling zal worden opgenomen in een nota van wijziging op de Verzamelwet SZW 2018.

Bron: Rijksoverheid

Gerelateerde dienstverlening Classen Consultancy: Duurzame Inzetbaarheid / Verlagen van verzuimkosten / Uitvoering Sociale Zekerheid / ZW & WGA eigenrisicodragen

 

Meer weten over WGA eigenrisicodragen?


Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 - 29 12 43 34 zodat we samen kunnen kijken wat Classen Consultancy voor u kan betekenen.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contact gegevens

Classen Consultancy BV

Bezoek en postadres:
Van Laerstraat 21
5921 JG Venlo

E-mail info@classenconsultancy.nl
Website www.classenconsultancy.nl

Kamer van Koophandel 72624159

BTW NL 859178043B01

Social Media

Twitter
Facebook
Google+
LinkedIn

 

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 18:00 uur.

 

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden van Classen Consultancy zijn hier te downloaden.

 

Privacy statement

In het privacystatement van Classen Consultancy is vastgelegd hoe wij, conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming, omgaan met de verwerking van persoonsgegevens.