Premiedifferentiatie WGA naar 5 jaar in 2021?

 

Op de markt doen momenteel allerlei geluiden de ronde inzake de mogelijke inkorting van de premiedifferentiatie WGA van 10 naar 5 jaar per 2020. Ook worden werkgevers actief geïnformeerd over deze voorgestelde aanpassing die voortkomt uit het regeerakkoord. De strekking van deze informatie is veelal dat het al definitief vaststaat dat de termijn van 10 jaar teruggebracht wordt naar 5 jaar per 2020 en de mogelijke (premie)voordelen die een dergelijke aanpassing met zich meebrengt.

De grondslag waarop dergelijke informatie wordt gebaseerd is veelal diffuus of rechtstreeks overgenomen zonder dat er een controle heeft plaatsgevonden naar de feitelijke stand van zaken. Want hoever staat het concreet met dit wetsvoorstel? Wat is de daadwerkelijke impact op de WGA-markt als we bijvoorbeeld kijken naar inzetbaarheidsmanagement in relatie tot het verkorten van de premiedifferentiatie WGA naar 5 jaar.

In de stukken van Prinsjesdag 2018 en de rijksbegroting Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor het jaar 2019 vinden we terug dat het inkorten van de premiedifferentiatie WGA van 10 naar 5 jaar met één jaar is uitgesteld. Dit betekent dat er wordt uitgegaan van een beoogde inwerkingtreding per 2021. Hiermee duurt het nog zeker een periode tot het van wetsvoorstel tot wet zal komen. In ieder geval is er nog twee jaar de tijd om alle zaken omtrent een mogelijke verkorting inzichtelijk te maken waarbij hopelijk een volledig inzicht wordt gegeven in de financiële implicaties en inzetbaarheidsvraagstukken.

Wij zullen de ontwikkelingen hieromtrent blijven volgen en u informeren over de stand van zaken.

Bron(nen): Rijksoverheid

Gerelateerde dienstverlening Classen Consultancy: Duurzame Inzetbaarheid / Verlagen van verzuimkosten / Uitvoering Sociale Zekerheid / ZW & WGA eigenrisicodragen

 

Waarmee kan Classen Consultancy u van dienst zijn?


Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 - 29 12 43 34 zodat we samen kunnen kijken wat Classen Consultancy voor u kan betekenen.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn