ESF-subsidie wordt ESF+ 2021-2027

Op 11 maart 2019 heeft staatssecretaris Van Ark van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) de Tweede Kamer geïnformeerd over de voortgang van de huidige programmaperiode 2014 – 2020 van het Europees Sociaal Fonds (ESF). In de brief wordt inzicht gegevens over de voortgang in de uitvoering van het ESF-programma en welke resultaten tot en met 2018 zijn behaald in de drie hoofdthema’s van het programma: 

1. Arbeidstoeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt;
2. Het duurzaam inzetbaar houden van werkenden;
3. Het tegengaan van de mismatch op de arbeidsmarkt in de grote steden.

Conclusie van de brief is dat verheugd is over de goede voortgangen van het ESF-programma. Verdere onderbouwing is in betreffende brief na te lezen.

Belangrijker is nog: hoe nu verder? Wat de ambitie van Europa en SZW als het gaat om het continueren van het ESF-programma? In de brief van de staatssecretaris wordt hier verder op ingegaan.

Toekomst ESF ná 2020
De Europese Commissie heeft op 2 mei 2018 haar voorstellen voor het meerjarig financieel kader (MFK) voor de periode 2021-2027 gepubliceerd inclusief een conceptverordening voor een toekomstig ESF-programma, genaamd ESF+. Met het voorstel van de Europese Commissie wordt het belang om te blijven investeren in menselijk kapitaal van kwetsbare groepen benadrukt én de toegevoegde waarde die ESF+ kan bieden om sociale inclusie in de lidstaten verder te bevorderen.

Het kabinet (Kamerstuk 21 501-20, nr. 1349) is voornemens om voor de periode 2021-2027 het ESF+ in Nederland in te blijven zetten op het investeren in de arbeidsmarktparticipatie en sociale inclusie van kwetsbare groepen en op de integratie van statushouders. Het kabinet heeft ook aangegeven dat men gebruik wil blijven maken van de huidige uitvoeringsstructuur. Dit betekent een nationaal ESF-programma dat wordt uitgevoerd door SZW. De bedragen die beschikbaar zullen worden gesteld voor ESF+ vanuit Europa is nog niet bekend. Hierover vinden momenteel onderhandelingen plaats in Brussel.

Zodra meer bekend is over de manier van voortzetten van ESF+ over de periode 2021-2027 én welke bedragen er beschikbaar zullen worden gesteld zullen wij hierover berichten.

Bron: Rijksoverheid

 

Gerelateerde dienstverlening Classen Consultancy: Duurzame Inzetbaarheid / Verlagen van verzuimkosten / Uitvoering Sociale Zekerheid / ZW & WGA eigenrisicodragen

 

Waarmee kan Classen Consultancy u van dienst zijn?

 

Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 - 29 12 43 34 zodat we samen kunnen kijken wat Classen Consultancy voor u kan betekenen.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contact gegevens

Classen Consultancy BV

Bezoek en postadres:
Van Laerstraat 21
5921 JG Venlo

E-mail info@classenconsultancy.nl
Website www.classenconsultancy.nl

Kamer van Koophandel 72624159

BTW NL 859178043B01

Social Media

Twitter
Facebook
Google+
LinkedIn

 

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 18:00 uur.

 

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden van Classen Consultancy zijn hier te downloaden.

 

Privacy statement

In het privacystatement van Classen Consultancy is vastgelegd hoe wij, conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming, omgaan met de verwerking van persoonsgegevens.