Burn-out erkend als beroepsziekte of toch werkfenomeen?

Op 25 mei 2019 heeft de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) burn-out officieel erkend als een zelfstandige beroepsziekte. Het gevoel van burn-out komt voort uit chronische stress op de werkplek, die tot onder meer een negatieve houding ten opzichte van het werk en mindere prestaties kan leiden, luidt de definitie van de WHO.

Burn-out zou daarmee behoren tot een van de 55.000 ziekten, symptomen en oorzaken van verwondingen die worden genoemd en terug te vinden zijn in de International Classification of Diseases (ICD-11) met een eigen code. Zo is burn-out terug te vinden onder code QD85. De catalogus werd goedgekeurd tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de WHO in Genève en treedt per 2022 in werking.

Echter blijkt uit een publicatie van 28 mei 2019 dat de WHO terug is gekomen op de erkenning zelfstandige beroepsziekte. Burn-out zal in de catalogus worden aangetekend als "werkfenomeen". Hiermee heeft de WHO aangegeven een fout te hebben gemaakt en men is erop teruggekomen. De uitbreiding van de definitie van burn-out blijft echter gehandhaafd. 

Bronnen:


Gerelateerde dienstverlening Classen Consultancy:
Duurzame Inzetbaarheid / Verlagen van verzuimkosten / Uitvoering Sociale Zekerheid / ZW & WGA eigenrisicodragen


Waarmee kan Classen Consultancy u van dienst zijn?


Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 - 29 12 43 34 zodat we samen kunnen kijken wat Classen Consultancy voor u kan betekenen.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn