UWV: parameter dinsdag (ZW & WGA)

Zoals ieder jaar op 1 september zijn ook vandaag door het UWV de gedifferentieerde premies ZW en WGA 2021 gepubliceerd.

De coronacrisis zorgt ervoor dat de opgenomen ramingen van de ZW- en WGA-ontwikkelingen onzekerder zijn dan normaal. Met name in de ZW omdat de conjuncturele ontwikkelingen hier direct effect hebben. Door de wettelijke wachttijd van 2 jaar reageert de WGA trager. Het UWV stelt wel dat door de coronacrisis premie-inkomsten achterblijven. Dit omdat de loonsommen door verminderde economische activiteit terugvallen én omdat er, als crisismaatregel, uitstel van betaling van premies is verleend. Betreffende premies worden in een later stadium alsnog door het UWV ontvangen. Voor het jaar 2021 wordt er verondersteld dat er slechts een beperkt effect op de loonsommen zal optreden.

WGA
Het gemiddelde premiepercentage stijgt in 2021 van 0,76% naar 0,78% door toenemende WGA-lasten. Van de bij het UWV verzekerde werkgevers zal 63% te maken krijgen met een stijging van de WGA-premie.

De laatste twee jaar was 38% van de totale loonsom (2020: € 89 miljard) eigenrisicodrager voor de WGA en men verwacht dat dit percentage constant zal blijven in 2021.

ZW
Het gemiddelde premiepercentage stijgt in 2021 van 0,52% naar 0,58% in 2021 door een stijging van de ZW-lasten. Van de bij het UWV verzekerde werkgevers zal 68% te maken krijgen met een stijging van de ZW-premie.

Ook voor de ZW verwacht het UWV een stabilisatie van het aantal eigenrisicodragers op 46% van de totale loonsom.

Hierbeneden een overzicht van de premies en parameters Werkhervattingskas 2021:

De afweging van de keuze om eigenrisicodrager te worden of bij publiek verzekerd te blijven is een strategische keuze waarbij veel inzicht wordt gevraagd in de bedrijfstechnische, strategische en financiële ontwikkelingen. Het is dan ook aan te bevelen ondersteuning te zoeken bij een partij die de wet- en regelgeving kent én op strategisch niveau meedenkt om een goede afweging te kunnen maken.

Classen Consultancy ondersteunt werkgevers bij de gegevensanalyse, advies, implementatie én uitvoering omtrent het eigenrisicodragerschap. Meer weten? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bron: UWV

 

Classen Consultancy ondersteunt u bij sociaal juridische vraagstukken


Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 - 29 12 43 34 zodat we samen kunnen kijken wat Classen Consultancy voor u kan betekenen.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contact gegevens

Classen Consultancy BV

Bezoek en postadres:
Van Laerstraat 21
5921 JG Venlo

E-mail info@classenconsultancy.nl
Website www.classenconsultancy.nl

Kamer van Koophandel 72624159

BTW NL 859178043B01

Social Media

Twitter
Facebook
Google+
LinkedIn

 

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 18:00 uur.

 

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden van Classen Consultancy zijn hier te downloaden.

 

Privacy statement

In het privacystatement van Classen Consultancy is vastgelegd hoe wij, conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming, omgaan met de verwerking van persoonsgegevens.