Significante stijging ziektewetuitkeringen uitzendkrachten?

Op 13 augustus 2014 zijn er vragen behandeld die door de VVD middels een schrijven van 8 juli 2014 aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Dit betreft vragen inzake verhoging van de ziektewet-uitkeringen van uitzendkrachten. Deze uitzendkrachten zouden bij uitval 7% meer ziektewetuitkering krijgen dan in het verleden. Er wordt door de VVD een link gelegd naar een eventuele lastenverzwaring voor werkgevers in het kader van Modernisering van de Ziektewet.

In de beantwoording werd aangegeven dat er geen relatie met de Modernisering van de Ziektewet van toepassing is in relatie tot de stijgen van de uitkeringen met 7%. Er wordt aangegeven dat dit een onvoorzien gevolg is van de wijziging van de dagloonregels per 1 juni 2013. Er is bij behandeling van de Wet vereenvoudiging regelingen UWV ingegaan op de verwachte effecten van de nieuwe dagloonregels. Dit was gebaseerd op een steekproef die uitgevoerd was in ruim 400 bestaande dossiers. Uit het onderzoek bleek dat dat de gemiddelde hoogte niet significant zou afwijken. Bij uitzendkrachten echter was de variatie in effecten groter dan bij andere dienstbetrekkingen.

Het monitoren van de effecten zal worden gecontinueerd. Het UWV constateert geen trendbreuk in de gemiddelde hoogte van de daglonen van de ziektewetuitkeringen van de populatie die aanspraak heeft op ziekengeld van het UWV. Ook voor de femelde groep uitzendkrachten is door het UWV geen trendbreuk en lastverzwaring geconstateerd.

Er is geen aanleiding tot het nemen van maatregelen in verband met lastenverzwaring. De monitor van het UWV zal worden gecontinueerd. De kamer zal worden geïnformeerd over de resultaten van de monitor en de evaluatie van de wet.

Origineel document bekijken.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contact gegevens

Classen Consultancy BV

Bezoek en postadres:
Van Laerstraat 21
5921 JG Venlo

E-mail info@classenconsultancy.nl
Website www.classenconsultancy.nl

Kamer van Koophandel 72624159

BTW NL 859178043B01

Social Media

Twitter
Facebook
Google+
LinkedIn

 

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 18:00 uur.

 

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden van Classen Consultancy zijn hier te downloaden.

 

Privacy statement

In het privacystatement van Classen Consultancy is vastgelegd hoe wij, conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming, omgaan met de verwerking van persoonsgegevens.