Controleerbaarheid van toepassing zijnde CAO

Vaak wordt de vraag gesteld of er een CAO van toepassing en zo ja, waar kan ik dat vinden en welke is dat dan? Ook gisteren waarbij een werknemer ontslag toegezegd krijgt per 1 november 2014. In dit dossier blijkt dat een jaarcontract nu voor de derde keer is verlengd en de werkgever ervoor kiest het contract niet te verlengen. Werkgever geeft het tijdig aan zodat werknemer stappen kan ondernemer. Daarnaast geeft werkgever aan dat betreffende afdeling waar de werknemer werkzaam is komt te vervallen en dus ook de functie zal verdwijnen. In dit geval gaat het om een speciaalzaak wat actief is in de winkel branche.

Daar werkgever niet goed op de hoogte is van eventuele CAO verplichtingen was werknemer zoekende om hier een antwoord op te krijgen. Hierbeneden een aantal handvatten die het voor de werknemer in kwestie makkelijker zou moeten maken het een ander te kunnen raadplegen.

Wanneer moet een werkgever een CAO toepassen?

Een werkgever moet een CAO toepassen als:

  • hij hem zelf heeft afgesloten (ondernemings-cao)
  • hij lid is van een werkgeversorganisatie die er 1 voor hem heeft afgesloten (bedrijfstak-cao)
  • er in zijn branche een bedrijfstak-cao is die algemeen verbindend verklaard (AVV) is. De cao geldt dan automatisch voor alle werkgevers in de bedrijfstak. Hierop zijn soms uitzonderingen mogelijk. Uitzendkrachten vallen bijvoorbeeld meestal niet onder de cao van het bedrijf waar ze werken. Zij vallen onder een eigen uitzend-cao

Ongeveer 85% van alle werknemers in Nederland vallen onder een CAO.

Hoe kun je zelf controleren welke CAO van toepassing is?

  • in een individuele arbeidsovereenkomst staat in een artikel vermeld welk CAO er van toepassing is
  • is werkgever lid van een werkgeversorganisatie?
  • zijn bepaalde CAO bepalingen algemeen verbindend verklaard? *

* Op de website van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kan worden nagekeken welke CAO's algemeen verbindend is verklaard. Een overzicht van CAO aanmeldingen en Algemeen Verbindende besluiten vanaf 1 januari 2009 kunnen hier worden bekeken.

Is dat allemaal niet van toepassing dan zou er eventueel nog sprake kunnen zijn van een stilzwijgende toepassing van een CAO. Deze wordt onderdeel van een arbeidsovereenkomst na een gedurende tijd van gebruik. Mocht ook dit geen oplossing kunnen bieden dan zou wellicht een telefoontje met de betreffende accountant hulp kunnen bieden. Wanneer u bent aangesloten bij een Vakbond adviseer ik hier navraag te doen betreffende het van toepassing zijnde CAO.

Ook is de site van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid handig in het kader van Pensioen verplichtingen van de werkgever. Klik hier om de overzichten te bekijken.

Heeft u nog vragen dan kunt u natuurlijk altijd contact met mij opnemen.

Download hier de handige brochure.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contact gegevens

Classen Consultancy BV

Bezoek en postadres:
Van Laerstraat 21
5921 JG Venlo

E-mail info@classenconsultancy.nl
Website www.classenconsultancy.nl

Kamer van Koophandel 72624159

BTW NL 859178043B01

Social Media

Twitter
Facebook
Google+
LinkedIn

 

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 18:00 uur.

 

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden van Classen Consultancy zijn hier te downloaden.

 

Privacy statement

In het privacystatement van Classen Consultancy is vastgelegd hoe wij, conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming, omgaan met de verwerking van persoonsgegevens.