Begeleiding naar 12 jaar, of toch....

12-jaars propositie
Tegenwoordig zien we veel 12-jaars proposities ontstaan. In deze nieuwe constructies zijn een aantal elementen gecombineerd opgenomen namelijk: preventie, verzuim en WGA/ZW ERD. Dit gecombineerd 'product' zou dan een totaal propositie voor de werkgever moeten zijn. Met een 'wondenlikkende' WGA ERD markt waarbij sommige verzekeraars de markt hebben verlaten of de premies tot in het absurde hebben verhoogd, zien we sommige verzekeraars terugkeren of zich beroepen op een andere rol. Door alle privacy gevoelige discussies van de laatste jaren binnen het verzuimlandschap maakt een herziening noodzakelijk.

Veranderende rol verzekeraar
Er ontstaan meerdere initiatieven om een meer jaarlijkse propositie te ontwikkelen. Ook de rol van de verzekeraar verandert hierin en zal naar mijn idee de komende jaren blijvend verder veranderen.

Ten eerste zien we een aantal dienstverleners die het belang van een meer jaren propositie oppakken gecombineerd met o.a. preventie, ARBO, zorg, verzuim en WGA/ZW ERD. Hierdoor wordt meer de nadruk gelegd op private dienstverlening en begeleiding van 'ziekte-verlof-gegunde' medewerkers omdat deze bewezen beter en effectiever uitvalt dan bijvoorbeeld de publieke variant.

Ook de verzekeraars zelf hebben de laatste jaren bewezen hier niet voldoende op te zijn ingericht. Daarnaast moet de vraag worden gesteld of dienstverlening en begeleiding wel bij een verzekeraar thuishoort. Naar mijn idee niet. Een verzekeraar dient namelijk alleen uit te keren wanneer er dekking is, oftewel schade. Is er schade, dan keren we uit, is er geen schade, dan keren we niet uit. Een soort stop-licht-methode, is het groen dan mag je rijden, bij rood blijf je staan. Een verzekeraar is, zoals ik het ook vaker uitleg, niet meer dan een 'financierings-sluitstuk' op een casus. Wat is een eventuele maximale schade, hoeveel kunnen we hiervan zelf nemen en wat willen we verzekeren c.q. kunnen we niet zelf dragen (het verzekeringsprincipe). Dat is het moment wanneer een verzekering om de hoek komt kijken en dat maakt het een stuk eenvoudiger. (...)

Lees verder

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Bijlagen:
BestandBeschrijvingDownloadsGemaakt
Bewaar het bestand 20150107_CC_begeleiding naar 12 jaar.pdfBegeleiding naar 12 jaar, of toch...Begeleiding naar 12 jaar, of toch...48042015-01-07 11:59

Contact gegevens

Classen Consultancy BV

Bezoek en postadres:
Van Laerstraat 21
5921 JG Venlo

E-mail info@classenconsultancy.nl
Website www.classenconsultancy.nl

Kamer van Koophandel 72624159

BTW NL 859178043B01

Social Media

Twitter
Facebook
Google+
LinkedIn

 

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 18:00 uur.

 

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden van Classen Consultancy zijn hier te downloaden.

 

Privacy statement

In het privacystatement van Classen Consultancy is vastgelegd hoe wij, conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming, omgaan met de verwerking van persoonsgegevens.