Einde WGA en beschikking WHK 2017

Werkgevers die in 2016 eigenrisicodrager voor de WGA waren en per januari 2017 weer zijn teruggekeerd naar het publieke bestel van het UWV ontvangen twee beschikkingen van de Belastingdienst. De eerste beschikking heeft betrekking op de mededeling dat het eigenrisicodragerschap is beëindigd en is dus de bevestiging van terugkeer naar het publieke bestel. Tevens wordt er vervolgens een nieuwe beschikking Werkhervattingskas (WHK) afgegeven met daarop vermeld de nieuwe premiepercentage(s) 2017. Ter bepaling van deze WHK premiepercentage(s) kijkt de Belastingdienst naar het refertejaar 2015.

Met name de aankondiging met de vastgestelde WHK premie voor het jaar 2017 hebben teruggekeerde werkgevers in de meeste gevallen nog niet ontvangen. Hiervoor heeft de Belastingdienst een termijn beschikbaar tot begin maart 2017 om werkgevers van deze WHK beschikking te voorzien.

De eerdere WHK beschikking die begin december 2016 is toegezonden gaat de Belastingdienst dus herzien. Heeft een werkgever al bezwaar aangetekend dan volgt er, los van het ingediende bezwaar, sowieso een nieuwe WHK beschikking. Ook die nieuwe WHK beschikking geeft de werkgever gelegenheid om bezwaar aan te tekenen. Het is in ieder geval zeker de moeite waard de WHK beschikking te controleren op correctheid. Bij twijfel, over bijvoorbeeld de juistheid van de gegevens, altijd een bezwaar aantekenen en de onderliggende instroomlijsten opvragen ter controle. Het kan immers om veel geld gaan!

Kleine werkgevers
Bent u kleine werkgever? Dan geldt de sectorale gedifferentieerde WHK premie 2017. Deze is onder terug te vinden in Tabel 10a van de Nieuwsbrief loonheffingen 2017 van de Belastingdienst en de Nota Gedifferentieerde Premie 2017 van het UWV.

Middelgrote en grote werkgevers
Middelgrote en grote werkgevers zullen in december 2016 veelal 0% gedifferentieerde WHK premie opgelegd hebben gekregen voor wat betreft het onderdeel WGA. Men was immers ten tijde van toezending van de WHK beschikking nog eigenrisicodrager. Het is zeer waarschijnlijk dat op basis van de nog te ontvangen WHK beschikking deze premie anders zal uitvallen.

Classen Consultancy ondersteunt werkgevers bij de controle van de WHK beschikking en het voeren van een bezwaarprocedure. Meer weten over de werkwijze van Classen Consultancy? Neem dan snel vrijblijvend contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gerelateerde artikelen:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contact gegevens

Classen Consultancy BV

Bezoek en postadres:
Van Laerstraat 21
5921 JG Venlo

E-mail info@classenconsultancy.nl
Website www.classenconsultancy.nl

Kamer van Koophandel 72624159

BTW NL 859178043B01

Social Media

Twitter
Facebook
Google+
LinkedIn

 

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 18:00 uur.

 

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden van Classen Consultancy zijn hier te downloaden.

 

Privacy statement

In het privacystatement van Classen Consultancy is vastgelegd hoe wij, conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming, omgaan met de verwerking van persoonsgegevens.